U subotu 10. i nedjelju 11. listopada na zagrebačkom Europskom trgu održan je sedmi po redu Noćni haklu organizaciji “Kluba mladih Sineki” kao dio projekta “Košarka, a ne klošarka“.

Tijekom dva dana haklerskog natjecanja svoje košarkaške vještine pokazalo je sedamdesetak ekipa, a po prvi puta je održan međunarodni turnir s ekipama iz Slovenije i Bosne i Hercegovine zahvaljujući statusu FIBA 3x3 endorsed turnira, koji im je dala krovna košarkaška organizacija FIBA. Turnir su otvorili izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sporta Ivica Lovrić, potpredsjednik gradske skupštine Davor Bernardić i legenda hrvatske košarke Mirko Novosel.

U pauzama utakmica u uličnoj košarci, odigrala su se natjecanja u tricama i slobodnim bacanjima, a u revijalnim utakmicama i natjecanjima sudjelovali su potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, hrvatska košarkaška reprezentativka Emanuela Salopek, košarkaška legenda Mladen Cetinja te ekipa HRT-a u sastavu Nika Vincetić, Maja Tanasovski, Mihovil Horvat i Boris Jelavić.

Hvala svima koji su haklali s nama protekla dva dana na Europskom trgu, ekipama izvan Zagreba i Hrvatske koje su sudjelovale, a posebno hvala i veliki respect DEČKIMA u kategoriji U18 koji su usprkos kiši došli u velikom broju i čekali da prestane kako bismo krenuli sa turnirom.

Čestitke osvajačima medalja u svim kategorijama!

U14 (cure):
1. mjesto - Kraljice
2. mjesto - Remete

U14 (dečki):
1. mjesto - Gladijajatori
2. mjesto - Kraljice

U 18:
1. mjesto - Montepaschi
2. mjesto - Paško slama
3. mjesto - Crveni vragovi

SENIORI:
1. mjesto - XXX Sarajevo (BIH)
2. mjesto - Tazadnja ekipa (SLO)
3. mjesto - Warm up (CRO)

Pokrovitelji projekta

Projekt "Košarka, a ne klošarka" podržava:

Lokacija - Održavanja turnira

Facebook Page