nh_logo


Noćni hakl je najveći i najmasovniji turnir ulične košarke u Hrvatskoj. Provode ga mladi kreativci i kreativke okupljene oko "Kluba mladih Sineki", u sklopu projekta "KOŠARKA, A NE KLOŠARKA".

Osim što promiče urbanu kulturu i sport, projekt je nastao kao posljedica nedostatka kvalitetnih sadržaja za mlade vikendom navečer.
Naime, svi smo pomalo siti provođenja vikenda u omiljenoj diskoteci, kafiću ili u naslonjaču gledajući produkciju francuskih filmova na monotonom televizijskom programu - subotom navečer ;)
Stoga smo odlučili pokrenuti jedinstveni projekt, koji dovodi sport, zabavu i umjetnost - NA KVARTOVSKA SPORTSKA IGRALIŠTA I OKUPLJALIŠTA, koja nažalost zbog tame, neopremljenosti i derutnog stanja vikendom zjape prazna, ili se na njima okupljaju djeca i mladi koji eksperimentiraju s alkoholom, drogom, cigaretama... pod čijim utjecajem često postaju nasilni prema vršnjacima, sebi, gradskoj imovini...

Postavljanjem reflektora na igrališta i organizacijom kvalitetnog popratnog zabavnog programa, dajemo priliku djeci i mladima za besplatno bavljenje sportom i uživanjem u glazbi, plesu.. Kao i posjetiteljima da uživaju u spektakularnom programu.
Kroz projekt "Košarka, a ne klošarka" prošlo je više od 400 streetball ekipa, brojni hip hop izvođači i plesači, a i više od 100 urbanih umjetnika, imalo je priliku zagrijati i nastupati pred više od 35 000 posjetitelja koji su posjetili Noćni hakl prethodnih godina održavanja...

U provedbi projekta uspješno surađujemo s brojnim, tvrtkama, udrugama, ustanovama, klubovima, medijskim kućama i institucijama poput HRT-a, RTL-a, Nove Tv, Američkim Veleposlanstvom, Muzejom Dražena Petrovića, Zagrebačkim košarkaškim savezom, trgovačkim centrom Garden Mall, itd...
 

ORGANIZACIJSKI TIM "NOĆNOG HAKLA":  


- Organizacijski tim koji je zaslužan za cijelu provedbu, sastoji se od užeg sastava:

Zvonimir Feketić - predsjednik udruge i voditelj projekta
Iva Kirin - izvršni direktor
i Vladimir Gjurčević - promocija turnira.

- Ali naravno cijela provedba ne bi bila moguća bez šireg, logističkog tima Noćnog hakla koji je sastavljen od sljedećih članova:

Ino Hosni (ujedno jedan od osnivača "Kluba mladih Sineki" i inicijator projekta "Košarka, a ne klošarka i Noćni hakl"),
Nikola Penić i Goran Beneta - sportski voditelji natjecanja,
Dino Dumić - tehnički voditelj,
Ivan Čović - pomoćnik tehničkog voditelja,
Petra Čepin i Eva Potočki - logistika,
Krešo Strbat - voditelj umjetničko-zabavnog programa
te ostali suradnici i volonteri na projektu.

Pokrovitelji projekta

Projekt "Košarka, a ne klošarka" podržava:

Lokacija - Održavanja turnira

Facebook Page